Parasta palvelua -ratkaisusta esikuva koko Suomeen

Kuntien Tiera Oy:n yhdessä muutamien suurten kaupunkien – Espoon, Kouvolan, Oulun, Tampereen ja Turun kanssa toteuttama Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä PSOP on valtakunnallinen ratkaisu hyvinvointipalvelujen järjestämisen ja toimintamalliuudistuksen tueksi.

Sama järjestelmä soveltuu käytettäväksi kunnasta, järjestämistavasta (palveluseteli tai ostopalvelu) ja palvelusta riippumatta.

Lue lisää Parasta palvelua -toimintamallista.

Mikkelin seudun alueellinen palveluseteli

Miset Oy on Mikkelin seudun kuuden kunnan omistama seudullinen elinkeinoyhtiö. Se on toiminut koordinaattorina palvelusetelihankkeessa, jonka lopputuloksena alueella on käytössä yhtenäisin periaattein toimiva palvelusetelijärjestelmä ohjeistuksineen.

Lue lisää Mikkelin seudun palveluseteliohjeesta.

Palveluseteli Jyväskylän sosiaali- ja terveystoimessa

Jyväskylän kaupunki on kehittänyt ennakkoluulottomasti palvelujaan palvelusetelin avulla. Useamman vuoden kokemus on osoittanut tehdyt valinnat hyödyllisiksi sekä kuntalaisten palvelujen että kaupungin talouden näkökulmasta.

Järjestelmän kehitystyö aloitettettiin Jyväskylässä noin 10 vuotta sitten. Aluksi toimintaan satsattiin joitakin kymmeniä tuhansia euroja ja mukana oli muutamia kotihoidon ja omaishoidon palveluntuottajia. Vuonna 2014 palveluseteli on käytössä 12 eri palvelussa ja mukana on yli 260 yritystä. Palveluseteliostot ovat noin 10 miljoonaa euroa ja toimintamallilla lasketaan saavutettavan parin miljoonan veroeuron säästöt. Palvelusetelipalveluissa asiakastyytyväisyys on erittäin korkealla tasolla (93 %).

Toimintaa koordinoivassa klemmari infossa vierailee kuukausittain noin 2 000 käyttäjää.


Viimeksi päivitetty: 21.5.2014
Share Button