Koululaisten kesäharjoittelu 2014–2016

Työehtosopimusosapuolet sosiaalipalvelualalla ja sosiaalialan järjestötyössä ovat sopineet koululaisten kesäharjoitteluohjelmasta vuosille 2014–2016.

Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluohjelma on sisällöltään samankaltainen aiempien vuosien ohjelman kanssa. Korvaus kahden viikon harjoittelusta on keskusjärjestöjen suosituksen mukaisesti 335 euroa.

Tällä korvaustasolla voidaan sopia kahden viikon tai kymmenen työpäivän pituisesta harjoittelujaksosta. Pidemmissä kesätyösuhteissa sosiaalipalvelualalla sovelletaan TES:n palkkasopimuksen 4 §:n 2 kohdan kesätyöntekijän palkkamääräyksiä.

Kesätyöpaikkojen tarjoaminen koululaisille on tärkeä keino tutustuttaa nuoria sosiaalialaan ja vaikuttaa siten myös heidän hakeutumiseensa alan koulutuspaikkoihin.

Työehtosopimusosapuolten yhteisestä ohjeistuksesta sosiaalipalvelualalle selviävät myös koululaisten iän mukaan porrastetut sivukulut 335 euron korvauksen lisäksi.

Sosiaalialan järjestötyöhön on sovittu vastaava kesäharjoittelun ohjeistus.

Työnantaja voi ilmoittautua Vastuullinen kesäduuni -kampanjaan. Osallistuminen tuo näkyvyyden kampanjasivustolla, oikeuden käyttää Vastuullinen kesäduuni -logoa ja kampanjamateriaalia sekä mahdollisuuden osallistua kesäduunikilpailuun ja koulutuksiin. Osallistumismaksuun (alkaen 20 € + alv) sisältyy myös mahdollisuus ilmoittaa kesätyöpaikoista Oikotiellä ja kampanjasivustolla ilman eri maksua.


Viimeksi päivitetty: 1.8.2014
Share Button